Lyxig chokladkaka, supergod.
Instruktioner
- Botten:
Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret, vispa i socker, kakao och vaniljsocker. Vispa i äggen ett i taget, kaffe och vetemjöl. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna ca 37x29 (lite mindre än standardmått) och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Fyllning:
Hacka nougat och choklad grovt. Smält tillsammans med smör på låg effekt i micro eller över vattenbad. Bred ut över botten. Strö på mandelspån och låt nougaten stelna. Ställ gärna in kakan i kylskåpet.
- Käk kakan i ca 50-60 bitar.
Publicerat den
24 april 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska det verkligen vara 2 dl kakao i botten? Verkar lite mycket. Kakan verkar i övrigt väldigt god.
Det stämmer att det är 2 dl kakao. Men det blir inte för mycket kakao. Jag trodde också att det skulle bli för ,mycket men kakan är jättegod.
De här var verkligen supergoda! Hela familjen ger den en 5:a
I stället för mandelspån strödde jag på hackade salta pistagenötter och havssalt. Supergott!
Super gott!!!
Om man ökar receptet med en 1/5-del passar kakan en vanlig ugnsplåt perfekt. Bra att ha i bitar i frysen och ta upp styckvis. Går utmärkt att äta direkt!
Helt underbart god kaka !!! :)
En mycket maffig kaka. Jätte god men nästa gång ska jag nog testa att halvera mängden kakao och nougaten framförallt. Tror det kommer passa mig personligen lite bättre. Gubben här hemma njöt i fulla drag dock :)