Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienernogatkaka

(8 kommentarer)  
Wienernogatkaka Wienernogatkaka
  • Serverar: 50-60 portioner
Skriv ut

Lyxig chokladkaka, supergod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret, vispa i socker, kakao och vaniljsocker. Vispa i äggen ett i taget, kaffe och vetemjöl. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna ca 37x29 (lite mindre än standardmått) och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Fyllning: Hacka nougat och choklad grovt. Smält tillsammans med smör på låg effekt i micro eller över vattenbad. Bred ut över botten. Strö på mandelspån och låt nougaten stelna. Ställ gärna in kakan i kylskåpet.
  4. Käk kakan i ca 50-60 bitar.

Kommentarer (8)

  • Legoli 2 maj 2010

    Ska det verkligen vara 2 dl kakao i botten? Verkar lite mycket. Kakan verkar i övrigt väldigt god.

  • LillLena 2 maj 2010

    Det stämmer att det är 2 dl kakao. Men det blir inte för mycket kakao. Jag trodde också att det skulle bli för ,mycket men kakan är jättegod.

  • nordan71 28 september 2010

    De här var verkligen supergoda! Hela familjen ger den en 5:a

  • anryd 28 oktober 2010

    I stället för mandelspån strödde jag på hackade salta pistagenötter och havssalt. Supergott!

  • gullis88 28 februari 2011

    Super gott!!!

  • Alpina1 18 mars 2011

    Om man ökar receptet med en 1/5-del passar kakan en vanlig ugnsplåt perfekt. Bra att ha i bitar i frysen och ta upp styckvis. Går utmärkt att äta direkt!

  • stintan1 29 maj 2011

    Helt underbart god kaka !!! :)

  • atarN 28 april 2013

    En mycket maffig kaka. Jätte god men nästa gång ska jag nog testa att halvera mängden kakao och nougaten framförallt. Tror det kommer passa mig personligen lite bättre. Gubben här hemma njöt i fulla drag dock :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.