Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienernougat

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Julgodis. Enkel att göra och snabbt går det.

Ingredienser

Instruktioner

1. Klä en form med bakplåtspapper, klipp inte bort överflödigt papper det ska vikas ner över godiset. jag använde en avlång sockerkaksform. 2. Rosta mandeln i en torr stekpanna. 3. Smält nougaten och chokladen i vattenbad. 4. När massan är flytande rör i mandeln. 5. Häll massan i formen och vik ner papperet över massan. 6. Låt stelna, gärna över natten. 7. Skär i små bitar.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Okänd 14 december 2008

    Tack för ett supergott recept. Jag använde ljus blockchoklad.....Måste nog göra en till sats innan jul....de är så försvinnande goda. Tack från Liliane

  • aurora_83 17 december 2008

    mmmm.... de blev så goda.. helt otroligt att man går och köper godis i affären när man kan göra det själv... =) tack så mycket för recetet...=)

  • annelieberggren 17 december 2008

    jag och min son lagade dessa underbara goda bitar... Man kan bara inte sluta äta den.

  • Glitterfia 3 januari 2009

    Oj, så enkelt och så gott det blev. Tack för receptet.

  • monicadanell 24 december 2009

    Kanon goda tack för receptet 5 poäng monica

  • HUMPILA 11 december 2011

    En klar 5:a,Andra gången sen 1:a advent som vi gör denna goda enkla wienernougat. Strykande åtgång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.