Denna klassiska rätt är hämtad från det österrikiska köket. Kalvkött i lövtunna skivor paneras och steks och garneras därefter med en citronskiva, ansjovis och kapris.
Instruktioner
- Bulta ut köttet med handen så att det blir tunt. Salta och peppra. Vänd köttet i mjöl och skaka av överflödigt mjöl.
- Vispa upp ägget. Vänd köttet i det uppvispade ägget och därefter i ströbröd. Låt köttet ligga en stund så att paneringen hinner torka, annars lossnar den.
- Bryn matfettet i en stekpanna. Stek köttskivorna på medelstark värme tills de är guldbruna och frasiga på ytan, ca 1-2 minuter på varje sida.
- Skär citronen i skivor och rulla ansjovisen. Lägg upp köttet på varma tallrikar. Garnera med citronskivor, ansjovis och kapris.
- Servera med stekt potatis.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar