Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerschnitzel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna klassiska rätt är hämtad från det österrikiska köket. Kalvkött i lövtunna skivor paneras och steks och garneras därefter med en citronskiva, ansjovis och kapris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bulta ut köttet med handen så att det blir tunt. Salta och peppra. Vänd köttet i mjöl och skaka av överflödigt mjöl.
  2. Vispa upp ägget. Vänd köttet i det uppvispade ägget och därefter i ströbröd. Låt köttet ligga en stund så att paneringen hinner torka, annars lossnar den.
  3. Bryn matfettet i en stekpanna. Stek köttskivorna på medelstark värme tills de är guldbruna och frasiga på ytan, ca 1-2 minuter på varje sida.
  4. Skär citronen i skivor och rulla ansjovisen. Lägg upp köttet på varma tallrikar. Garnera med citronskivor, ansjovis och kapris.
  5. Servera med stekt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.