Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerschnitzel

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En billigare variant som är gjord på fläskkött.

Ingredienser

Instruktioner

1. Banka ut köttet lite . Blanda samman mjölet med salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägget med vatten i en djup tallrik. Lägg ströbröd på en annan tallrik. 2.Vänd varje köttskiva först i mjölblandningen, sedan i äggvispet och sist i ströbrödet. Se till så att ströbrödet klappas in ordentligt. Lägg schnitzlarna åt sidan så att paneringen får torka lite. 3. Skala under tiden citronen och skär den i ganska tjocka skivor. Rulla samman varje ansjovisfilé och lägg en på varje citronskiva. Fyll ansjovisrullarna med kapris. 4. Hetta upp en stekpanna med matfett. Stek schnitzlarna sakta i ej för varm panna ca 3 min på varje sida. Garnera med citronskivorna. 5. Bjud potatis och små gröna ärer till.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • evaldo 2 mars 2008

    Schnitzel kan inte bli godare än så här.

  • MrsG 1 juni 2008

    Kanon god schnitzel, mycket omtyckt och lätt att göra.

  • Sommarsemester 25 februari 2009

    Kanongott!!!!!!!!!!!!!!! Hela familjen jublade och enkelt var det att göra. Ha det bra/Sommarsemester

  • abkn 20 augusti 2009

    Uppskattad av hela familjen:)

  • stunberg 27 augusti 2010

    Jättegott!!! Kommer definitivt lagas igen!

  • gertluddpowwel 2 maj 2013

    Supergott! Jag skippade ansjovisen men hade mangoraja till, det var en lyckad kombo! Klar 5:a

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.