Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerschnitzel

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Tillsammans med ett potatismos som doftar lätt av vitlök och spetsat med lite västerbottenost och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg en skiva kött i en stor plastpåse och banka ut den med hjälp av en kastrull eller något liknande. Gör samma sak med de övriga skivorna. Salta och peppra. Vispa upp äggen lite lätt med hjälp av en gaffel och ev lite mjölk i en tallrik. Dubbel panera köttskivorna genom att först vända dem i mjöl, sedan i de vispade äggen och sist i ströbrödet. Var noga med att paneringen täcker skivorna. Lägg efter hand köttskivorna på en plåt och låt mogna c:a 10 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader och placera sedan plåten mitt i ugnen när den blivit varm. Stek i c:a 30-40 minuter. Skala och koka potatisen. Värm c:a 75 g smör och 2 dl mjölk i en kastrull. Riv västerbottenosten. Stöt potatisen, salta och peppra. Häll i lite av mjölken och smöret och vispa med elvisp. Tillsätt lite vitlökspulver och osten. Vispa försiktigt och smaka av. Lägg up schnitzlarna på en tallrik och garnera med ansjovis och lite kapris. Servera med grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.