Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Winerbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40-45 portioner
Skriv ut

Lika gott som äkta winerbröd Dessa är kalljästa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och slå på lite av mjölken, låt stå i 10 min. Rör socker och marg poröst, blanda i mjölken och ägget. Blanda ihop allt nu i samma bunke och arbeta den ordentligt.
  2. Vila i 10 minuter.
  3. Tag upp degen på mjölat bord och kavla den 1 cm tjock. Dela den i rutor ca 6x6 cm och klicka fyllning i mitten. Vik snibbarna mot mitten av fyrkanten och tryck till.
  4. Låt nu jäsa övertäckta i 1,5 timma. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen 250 grader i ca 8 minuter.
  5. Ringla lite florsocker & vattenblandning över dem. Serveras ljumna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • WivianneA 19 februari 2008

    Behövs det inget mjöl i degen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.