Lika gott som äkta winerbröd
Dessa är kalljästa.
Instruktioner
- Smula jästen och slå på lite av mjölken, låt stå i 10 min.
Rör socker och marg poröst, blanda i mjölken och ägget.
Blanda ihop allt nu i samma bunke och arbeta den ordentligt.
- Vila i 10 minuter.
- Tag upp degen på mjölat bord och kavla den 1 cm tjock. Dela den i rutor ca 6x6 cm och klicka fyllning i mitten. Vik snibbarna mot mitten av fyrkanten och tryck till.
- Låt nu jäsa övertäckta i 1,5 timma.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen 250 grader i ca 8 minuter.
- Ringla lite florsocker & vattenblandning över dem.
Serveras ljumna.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Behövs det inget mjöl i degen?