Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Winets Chicken Thai

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 3-5 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

För dom som gillar stark mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i fina stora tärningsbitar. Skär/strimla paprikorna i stora bitar, skär purjolöken i lagom stora ringar, skär rödlöken i stora halvmånar, skär upp broccoli och svamp i lagom stora delar.
  2. Sätt på plattan (helst gasspis) på full värme och häll i oljan, när värmen är igång lägg i kycklingen och vitlöken och krydda allt med Go Cajun, cayenne, ingefära, salt, svartpeppar och ett uns curry.
  3. Blanda runt och woka allt ordentligt tills kycklingen är genomwokad och har fått en fin gyllenbrun färg. Häll grönsakerna över kycklingen och häll över några nya droppar olja för att fräscha upp woken. Blanda runt ordentligt och woka i några minuter så inte grönsakerna "försvinner" (dom ska se fräscha ut). Häll över grädde, kokosmjölk och thaisåsen och låt det puttra på mindre värme i 15-20 min.
  4. Smaka av och tillsätt mer starkt om ni önskar. För den som vill, kan man även ha cashewnötter i denna rätt, det är bara att experimentera fram er smak.
  5. Varken broccoli eller purjolök behövs egentligen i denna rätt, men det gör det lite godare bara, och det är något som jag har i mitt recept.
  6. Serveras med jasminris, eller pasta om så önskas.
  7. Styrka på mat är svårt att avgöra från person till person, så ta det lugnt med starka kryddor och pröva er fram med sånt. Själv kan jag dricka tabasco, så jag häller i en massa hela piri-piri eller starka chilifrukter också under kycklingwoken så det "brinner" i munnen.
  8. Smaklig måltid. Alla älskar denna rätten, när jag gör den "lagom" stark, det är en höjdare kan jag lova.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • tantdrake 10 september 2008

    För en gångs skull har jag följt ett recept till punkt och pricka. Använt angivna maxdoser av kryddor. Så gott detta var! Fast i ärlighetens namn tror jag att flera i min omgivning nöjt sej med mindre...Naturligtvis har jag använt riktig grädde. Serverade mej jasminris till. Nå, har inte ändrat ett dugg och älskade detta! Har skrivit ut receptet och kommer att laga till detta igen. Tack, elpatron!

  • vinterljus 13 maj 2010

    Mums...Supergott! Detta recept kommer jag att laga många gånger framöver.. TACK!! Önskar Dig en trevlig helg!

  • Mrfrojd 29 januari 2012

    Håller med dem andra, fantastiskt gott, alla gillade denna skarpt. Massa +++++ till dig. Tusen tack för ett bra recept :)!

  • dianah 27 november 2013

    Fantastiskt god rätt, hela familjen gillade den. Kommer absolut att bli en favorit. Tack för receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.