Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Winets äkta Indiskt naanbröd

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Eftersom jag bara hittade ett recept här på Naan-bröd, och då med bakpulver, som är felaktigt, så lägger jag upp mitt egna recept här på Naan-bröd. Gjorde dessa ikväll och tyvärr är bilden med en kass mobilkamera så färger är missvisande. Bröden ser mycket bättre ut . Detta receptet är med vitlök. Mumsigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. I en stor bunke, smält jästen med det varma vattnet. Låt stå ca 10 min, till det är väl blandat. Rör ner resten av socker, mjölk (yoghurt), ägg, salt och tillräckligt med mjöl att göra en mjuk deg. Knåda 6-8 min på ett lätt mjölat underlag (eller direkt i bunken), eller tills degen blir mjuk/ledig.
  2. Lägg degen i en inoljad bunke och täck över med en (fuktig) handduk på ett varmare ställe och sätt det åt sidan i minst 1 timme så den har förhoppningsvis dubblat sin volym. Jag lät den stå i 1½ timme idag.
  3. Tryck ner degen i bunken och knåda in vitlöken noga. Stryp av med handen små handfulla bollar i en storlek av ungefär en bandyboll, och rulla dom till bollar i handen och placera dom på ett underlag. Täck över med en handduk igen och låt dem stå och jäsa ytterligare i ca 15-30 min.
  4. Under tiden som sista jäsningen sker så sätt på ugnen/grillen på högsta värme. Jag använde ugnen och satte på grillen där så det blir varmast uppifrån som det ska.
  5. Kavla ut bollarna till mindre tunna cirklar. Ringla och pensla ut lite olja på ugnsplåten där de ska ligga (ev på ett folie/bakpapper) och placera degarna så många som får plats utan att de rör vid varandra. Pensla på med lite smält smör och strö på lite mer finhackad vitlök.
  6. Ta ut dem efter ca 2-3 min (eller när de fått lite färg och fluffat sig lite) och pensla nu på smält smör på undersidan, och vänd dem uppåt (gärna med lite vitlökshack igen, och baka dem i ca 1-2 min till. Ta ut dem och pensla på lite smält smör igen. Upprepa tills hela degen är bakad. Sätt in plåten högt upp nära värmekällan är viktigt.
  7. För den som vill kan man ringla lite honung ovanpå brödet antingen innan eller efter gräddningen om man vill ha dom sötare. Mums fillibabba blir dom oavsett.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • compe 15 oktober 2008

    ja detta var jätte gott och ja ringla på honung innan ja grädda detta mums vad gott detta blir en 4 utav mig tack för dina recept

  • compe 16 oktober 2008

    herregud jag glömde ge dig dinna fyra stjärnor klart att du ska dessa de var ju super gott bröd

  • LaJefa 4 november 2008

    Ska testa dessa...jag firade millennium i Indien (Goa) och jag älskade deras naanbröd. Är Winets från indien eller?

  • lillawe 6 februari 2009

    Det blev ett mycket bra Naan bröd !1Kommer att göra det flera gånger.

  • elpatron 6 februari 2009

    Till compe: Ok, tack för stjärnorna :)

  • elpatron 6 februari 2009

    Till LaJefa: Ja, eller nej, receptet kommer från en indier, som bor i USA, så det är ett "äkta" recept iaf :)

  • elpatron 6 februari 2009

    Till LillaWe: Tack så mycket för betyget och 5 stjärnor i betyg :) Det var kul att det föll i smaken :)

  • elpatron 6 februari 2009

    Jag har förresten nu knäckt hemligheten med att göra de goda Peshawari-naanen, men tror jag lägger upp det receptet på www.kokaihop.se istället för den sidan funkar bättre med allt, jag heter "El Gordon" där, välkomna :)

  • elpatron 6 februari 2009

    Glömde påpeka att man kan göra Naan med vanlig jäst oxo men då får man räkna om värdet så man får rätt mängd jäst, det blir nog närmare 35-40 g då ca

  • elpatron 6 februari 2009

    Här är en bra konverteringssida förresten: http://receptbankenskokbok.se/omvandla_dl.php

  • Kajtar 10 februari 2010

    Både jag och Martin älskar dessa bröden! Tack för receptet! Har ännu inte provat just vitlöken men tänkte göra just det nästa gång vi bakar.

  • monicadanell 27 mars 2010

    Tack för ett jätte gott bröd hade i vitlök och så hade jag i 1 msk rosmarin i blev jätte gott kommer givet att göra om dom 5 poäng vill jag ge dej monica

  • iccis 19 februari 2011

    Såååå goda! Uppskattade av alla middagsgäster.

  • theodora 13 september 2011

    Påminner inte ett dugg om riktiga indiska naan. Bröden blev för hårda och gick inte att bryta. Besviket..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.