Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wok med habanero och kyckling

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här är en mycket god wok som man kan variera hur man vill nästan. Bara att byta ut grönsakerna till vad man tycker passar. Och kycklingen kan uteslutas eller bytas mot exempelvis fläskfilé. Snälla, ni som sparar/läser mina recept! Jag uppskattar att ni gör det och skulle gärna ta emot lite kommentarer också!! Och även ett betyg tack!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skära kycklingen i små bitar och lägg i en skål.
  2. Finhacka hapanero och vitlök och lägg på ett litet fat. Skär paprikan och den gula löken i lagom bitar och lägg i en skål.
  3. Skiva morötterna i slantar och lägg i en skål. Skölj champinjonerna och dela de på fyra och lägg i en skål.
  4. Hacka vitkålen fint (ca ½-1 cm fyrkanter) och lägg i en skål.
  5. Häll ganska mycket olja i en wokpanna och vänta tills det blivit varmt. häll ner kycklingen först och stek tills den är genom stekt. Ta sedan bort kycklingen och lägg i en skål. Diska upp wokpannan och sätt tillbaka den på spisen igen med ganska mycket olja.
  6. När oljan har blivit varm, häll i habanero, vitlök och morötter i pannan. Låt det stekar i någon minut medans du gör iordning "såsen" som ska i.
  7. Blanda soya, hoisinsås, några droppar fish sauce, den färdiga wooksåsen samt sweetchili sås i en skål. Tillsätt lite salt, chilikrydda, en hönsbuljongtärning och lite vatten.
  8. Rör om i pannan och ha i champinjonerna och låt steka i några minuter, tills champinjonerna är klara och den mesta vätskan har försvunnit från pannan. Ha därefter i resten av grönsakerna. Låt steka i ca 5-10 minuter, under omrörning.
  9. Ha i kycklingen och färdigkokta nudlar och låt alltsammans steka i ytterligare ca 5 minuter. Smaka på en morotsbit och se om det är färdigstekt (det ska vara tuggmotstånd när du tuggar).
  10. Tillsätt "såsen" du har gjort och rör ihop alltsammans. Låt puttra ihop ett par minuter. Servera med sweetchili sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.