Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sesamolja och sesamfrön ger en härlig smak till denna kycklingwok med gröna bönor, morötter, paprika och teriyakisås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva kycklingen tunt. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Kärna ur paprikan och skär den i tunna strimlor.
  2. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stek- eller wokpanna. Lägg i kycklingstrimlorna och krydda med kinesiska fem kryddor. Stek kycklingen cirka sex minuter tills den är genomstekt och väl brynt. Lägg över kycklingen på ett fat och håll den varm.
  3. Lägg bönor, morötter och paprika i pannan. Woka cirka fem minuter tills grönsakerna är mjuka men fortfarande krispiga.
  4. Tillsätt teriyakisås, sesamfrön och kyckling. Woka två-tre minuter tills allt är genomvarmt och såsen har reducerats något. Servera genast tillsammans med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.