Otroligt smakrik och snabblagad wok med färgsprakande grönsaker, mjuk tofu och knapriga cashewnötter.
Instruktioner
- Koka nudlarna i lättsaltat vatten och häll sedan av i ett durkslag. Skölj försiktigt med kallt vatten så att de behåller sin spänst.
- Blanda ihop olja, tamari, citronsaft, agavesirap, paprikapulver, chiliflingor, riven ingefära, sesamolja och salt i en stor skål.
- Skär broccolin i små buketter samt stjälken i mindre bitar. Skiva löken och skär paprika och champinjoner i mindre bitar. Tärna tofun.
- Hetta upp en wokpanna eller djup stekpanna och woka grönsakerna i olja på högvärme. De ska få färg och mjukna något utan att förlora sin spänst.
- Vänd ner grönsakerna i skålen med marinaden. Woka avslutningsvis tofun. Vänd nu ner allt i wokpannan, låt marinaden värmas upp och blanda ner risnudlarna. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa woken med cashewnötter.
Publicerat den
31 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar