- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Wokade nudlar går verkligen att variera på alla sätt och vis. Med kött, kyckling, fisk/skaldjur eller helt vegetariska! Vill man ta en genvägen, funkar det med frysta wokgrönsaker, men jag tycker att färska grönsaker blir allra bäst!
Instruktioner
- Skala och finhacka ingefäran och vitlöken. Strimla kycklingen tunt, allra enklast är om den fortfarande är lite fryst. Strimla vitkålen och dela champinjonerna. Rör samman sesamoljan, ostronsåsen, hoisinsåsen, sojan, vinägern och sockret.
- Hetta upp rapsoljan i ett wokjärn och fräs ingefäran och vitlöken däri väldigt snabbt. Tillsätt kycklingen och fortsätt steka på hög värme tills den fått färg. Blanda i vitkålen, morötterna och svampen. Tillsätt den färdigblandade såsen och dom kokta nudlarna och stek ytterligare ett par minuter, tills allting har blivit genomvarmt!
Publicerat den
25 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Var kan man hitta "ostronsåsen, hoisinsåsen"?? Mvh Karima
Kanongott. Smaka som på restaurang.
Barnen älskade denna maträtten!