- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Köttfärs uppskattas och används i rätter över hela världen. I Kina kryddar man gärna med lite socker som tillsammans med starka kryddor ger ordentlig fart och fläkt åt dessa härliga små biffar.
Instruktioner
- Servera med kokt ris eller kinesiska nudlar, soya och ångkokt stjälkselleri.
- Lägg köttet i en skål och tillsätt risvin/sherry, soya och potatismjöl. Forma 12 små färsbiffar, runda eller avlånga, och lägg dem på en skärbräda med lite potatismjöl på.
- Skala vitlöksklyftorna. Dela paprikorna, ta bort alla kärnor och skär dem i 2 cm stora bitar. Värm matolja i en wokpanna. Lägg i färsbiffarna, hälften åt gången, och stek dem till fin färg på båda sidor. Lägg upp dem på ett fat.
- Stek vitlöksklyftorna och sedan paprikan, ca 1 min vardera. Vitlöken ska få svagt brun färg.
- Ta bort överflödig olja och lägg tillbaka biffarna. Strö socker och chili över och låt allt bli varmt under lock. Servera rätten rykande varm.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar