Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokgryta med kyckling- och limebullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god wokgryta med frisk smak. Kycklingfärsen är smaksatt med limeskal och koriander som ger bullarna det lilla extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kycklingbullarna. Smula brödskivan i en bunke och häll på mjölken. Låt brödet svälla i 10 minuter. Tillsätt kycklingfärs, limeskal, finhackad koriander och salt. Forma kycklingbullar av smeten.
  2. Skala och skär moroten i slantar. Dela squashen i stavar och champinjonerna i skivor. Pressa vitlöken och skär rödlöken i halvmånar. Skär bort det grövsta på broccolin och dela resten i buketter och skivor.
  3. Fräs alla grönsaker i olja i en stor stekpanna. Lägg över grönsakerna i en gryta allteftersom. Tillsätt sweet chilisås och kokosmjölk. Lägg kycklingbullarna ovanpå och låt alltsammans småputtra tills kycklingbullarna är genomkokta, det tar ca 10 minuter. Vänd dem försiktigt en gång.
  4. Smaka av med salt och servera wokgrytan med kokta nudlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.