Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wonton-soppa med köttfärs och räkor

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kinesisk soppa med wonton (dumplings). Med lite tålamod lättlagad och beroendeframkallande god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka räkorna och blanda dem väl med köttfärsen i en skål. Tillsätt soya, hackad vårlök, hackad ingefära och brunsocker. Rör om tills det är jämnt fördelat.
  2. Tina wonton-arken och placera ungefär en tesked av fyllningen i mitten på var och en. Fukta kanterna på arket och vik det över fyllningen till en triangel. Se till att inga luftbubblor finns kvar! Överlappa sedan triangelns kanter, fukta med vatten och pressa försikt så att det försluts. Om det är svårt att få dem att hålla ihop, använd lite vispad ägg istället för vatten. Fortsätt tills alla ark är fyllda eller fyllningen är slut!
  3. Koka upp en liter vatten med köttbuljong, krydda extra efter smak och tycke. Tillsätt grönsaker. Koka sedan upp vatten i en annan kastrull, lägg i wontons och låt koka i 5 minuter.
  4. När wontonsen är klara, lägg upp dem i serveringsskålar och häll buljongen över. Garnera med grönsakerna och lite mer hackad vårlök!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.