Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Xanfaina- spansk grönsaksröra

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Ett riktigt hopkok av grönsaker och kikärtor. Gott som det är med lite potatis eller ris till, eller som tillbehör till kött, fisk, eller fågel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du använder kokta kikärtor, hoppa över detta moment.
  2. Lägg kikärtorna i en bunke med dubbelt så mycket vatten. Låt ligga över natten.
  3. Häll bort vattnet och koka dem i ca 1 timme.
  4. ANVÄNDER DU FÄRDIGKOKTA KIKÄRTOR BÖRJAR DU HÄR:
  5. Hetta upp olivoljan i en stor gryt och fräs löken, vitlöken, grönsakerna och lagerbladet men inte tomaterna och svampen. Låt det puttra på svag värme under lock i ca 15 minuter.
  6. Tillsätt tomaterna och svampen. Låt det puttra ytterligare 15 minuter under lock.
  7. Häll till sist i kikärtorna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.