Yakiniku är ursprungligen en koreansk maträtt, men förekommer i olika asiatiska varianter.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Från Wikipedia: Yakiniku (焼き肉) är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker över glödande kol eller en gaslåga. Yakiniku har vissa likheter med den koreanska maträtten bulgogi och kallas därför ibland felaktigt för "Korean Barbecue". Yakiniku tros vara en inhemsk japansk rätt, men antas ha utvecklats av Zainichi-koreaner i Kansai-området efter andra världskriget. Om du nu tänker kalla det för en urspunglig koreansk rätt så använd åtminstone det koreanska namnet "bulgogi" istället. Annars är detta ett awesome recept!
Supergod!!! Hela familjen älskar den. Vi kommer garanterat att göra den fler gånger. Har redan gjort den 3 ggr under samma vecka : )
Supergott recept. Har gjort det 6 gånger redan. Våra tonåringar älskar det och även våra gäster som vi har bjudit. Så tack för receptet. Hälsningar Gilla-57
Hade en bit högrev i frysen som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Provade därför detta recept fast använde som sagt högrev istället för entrecote. Blev kanongott! Skar extremt tunna skivor vilket nog var tur. Nästa gång kommer jag använda mig utav entrecote men högrev funkar alltså fint det med :) Tack för receptet!