Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yakiniku (marinerad biff)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Frys in köttet (om du köper färskt) och halvtina det sedan. Då kan du skära riktigt tunna skivor. Skölj och strimla purjolöken och pressa vitlöksklyftorna. Varva sedan köttet i en bunke i tunna lager med soja, socker, whisky, olja, purjo och vitlök emellan. Låt det stå och dra några minuter. Stek sedan hastigt i omgångar i het panna med lite olja i. Men den ska inte bli hårdstekt. Rosta sesamfrön och strö över. Finhackad färsk ingefära och chilipeppar ger extra krydda. Var lite försiktig med sockret om du inte vill ha för sött.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annahh 6 januari 2013

    Familjens favoritrecept! Tack för det. Lättlagat och enkelt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.