Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yngves frasvåfflor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Frasiga och goda våfflor till eftermiddagskaffet.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa samman mjölet och mjölken. Skilj äggulor och -vitor. Sätt till äggulorna, sockret och ev. 1 tsk vaniljsocker samt det smälta smöret. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner i smeten. Smörj våffeljärnet och grädda våfflorna guldbruna på båda sidor. Ta upp dem, men lägg dem inte över varandra utan lägg dem var för sig på galler så de håller sig frasiga lite längre. Putsa dem, klipp dem och servera med en god sylt samt vispad grädde. Eller varför inte en god glass till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.