Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett gott saftigt och syrligt bröd. Serveras gärna med färskost eller smör och flingsalt.

Ingredienser

Instruktioner

Värm yoghurten till 37 º, fingervarmt. Rör ut jästen i en del av yoghurten,tillsätt resten,salt,rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen blank tills den släpper bunkens kant. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Arbeta degen på bakbord. Dela den i två delar och forma till runda eller ovala bröd. Lägg dem på plåt med bakpapper. Skåra lätt med vass kniv. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Strö över lite rågsikt och grädda i nedre delen av ugnen 200 º i ca 30 minuter. Låt svalna på galler utan duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.