Färsk ananas ger fin smak till den krämiga färskost- och yoghurtfyllningen.
Instruktioner
- Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små bitar. Värm sirap, socker och citronsaft i en gryta under omrörning. Lägg i ananasen och låt koka under omrörning ca 3 minuter. Koka ananasen ytterligare ca 10 minuter, tills den är mjuk och lagen fått en sirapsliknande konsistens. Rör om då och då. Låt ananasen kallna i lagen. När ananasen kallnat, låt den rinna av och spara lagen till garnering.
- Pajskal:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kexen i en matberedare. Tillsätt smält smör och mixa till en slät deg. Tryck ut degen i botten och kanterna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt pajskalet kallna.
- Fyllning:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa ihop färskost, socker och vaniljsocker. Blanda i yoghurten. Värm vattnet i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i kastrullen. Rör ner det smälta gelatinet i fyllningen. Vänd ner ananasbitarna.
- Bred ut fyllningen i pajskalet, täck med plastfolie och låt stå i kylen i ca 4 timmar.
- Vispa crème fraichen fast. Bred den över cheesecaken. Ringla över den sparade sirapen och servera!
Publicerat den
27 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar