Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtglass med chokladhjortronkaramell

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Varför inte en hemlagade vaniljyoghurtglass till påsk? Min uppdaterade variant med Toblerone i karamellen fixar du med en vanlig hederlig elvisp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden tjock vaniljsocker och strösocker. Vispa ned turkisk yoghurt, crème fraiche och honung eller lönnsirap i grädden. Häll upp glassmeten i fyra plastmuggar. Låt glassen stå i frysen i minst 1 ½ timme.
  2. Låt glassen tina medan du fräser osockrade hjortron i smör och mörkt socker. Bryt ner 3 bitar Toblerone i hjortronkaramellen. Hjortronen är klara när sockret och chokladen kokat ihop till en tjock karamell. Låt svalna.
  3. Kläm ut vaniljyoghurtglassen ur plastmuggarna. Skär bort kanterna på varje sida av glassen så du får en fyrkantig bit. Servera i mitten på en stor tallrik med den ljumna chokladhjortronkaramellen ovanpå. Glad påsk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.