- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Varför inte en hemlagade vaniljyoghurtglass till påsk? Min uppdaterade variant med Toblerone i karamellen fixar du med en vanlig hederlig elvisp.
Instruktioner
- Vispa grädden tjock vaniljsocker och strösocker.
Vispa ned turkisk yoghurt, crème fraiche och honung eller lönnsirap i grädden.
Häll upp glassmeten i fyra plastmuggar. Låt glassen stå i frysen i minst 1 ½ timme.
- Låt glassen tina medan du fräser osockrade hjortron i smör och mörkt socker.
Bryt ner 3 bitar Toblerone i hjortronkaramellen. Hjortronen är klara när sockret och chokladen kokat ihop till en tjock karamell. Låt svalna.
- Kläm ut vaniljyoghurtglassen ur plastmuggarna. Skär bort kanterna på varje sida av glassen så du får en fyrkantig bit.
Servera i mitten på en stor tallrik med den ljumna chokladhjortronkaramellen ovanpå.
Glad påsk.
Publicerat den
1 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar