Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtglass med granatäpple och hallon

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lätt god glass som passar utmärkt som efterätt. Enkel att göra och inte alls speciellt onyttig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll i granatäpplekärnorna och hallon i en mixer. När det fått en tjock, smoothieliknande konsistens, placera en sil ovanför en skål och använd en sked för att trycka ut all saft. Det kan ta en liten stund, men om du rör om kraftigt kommer det till slut bara vara kärnor kvar. Lyft upp silen, var noga med att ta tillvara på det som sitter fast under silen!
  2. Skölj ur mixern och mixa sedan alla ingredienser i någon minut. Lägg i en bunke och frys i ca 2-3 ½ timmar. Rör om några gånger under tiden.
  3. Servera sedan när det fått en bra konsistens, med florsocker och ett mynta-/citronmeliss-blad, eller varför inte till en kladdkaka :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.