- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En fantastiskt god rätt som jag själv provat och rekommenderar.
Instruktioner
- Skär filéerna i stora bitar. Rör ihop en marinad av youghurt, limesaft och alla kryddorna samt salt. Lägg i kycklingbitarna, vänd runt så marinaden kommer åt överallt. Ställ i kylen att marinera minst 30 minuter, gärna mer. Lägg också grillspett av trä i blöt.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Trä kyckling på spetten, varvat med limeskivor. Lägg dem på galler på en plåt täckt med folie. Dutta på eventuell marinad som är kvar i skålen.
Stek i övre delen av ugnen i 20-25 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
- Vill du ha sås till, rör ihop matyoughurt med rivet limeskal, hackad mynta och en aning salt.
- Passande till rätten är, "Tomat och persiljesallad med gryn" som du kan hitta här på Matklubbens hemsida.
Publicerat den
30 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar