Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtmousse med färska bär och nöt- och frösmul

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sött, syrligt och knaprigt i en festlig, fluffig dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör yoghurten slät. Blanda den med grädde, vanilj, rivet citronskal och florsocker. Vispa till en mousse. Ställ kallt.
  2. Tärna smöret. Blanda det med socker och mjöl tills det blivit smuligt. Tillsätt havregryn, frön och nötter. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och baka i 200 grader i 15 minuter eller tills det fått färg. Rör om efter halva tiden. Låt svalna.
  3. Fördela bären i glas eller burkar. Skeda över moussen och strö över nöt- och frösmul.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.