Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtpannacotta med hjortron och crumble

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Len och frisk pannacotta på en söt/syrlig hjortronkompott och med ett knaprigt crumble på toppen blir en perfekt dessert att bjuda på. 3 goda smakkombinationer i 1!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda hjortron, socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning så att sockret löses upp. Fördela hjortronen i 4 glas.
  2. Blanda grädde och socker i en kastrull. Låt koka upp och sjud under omrörning ca 30 sekunder. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt yoghurten. Mixa blandningen slät med en mixerstav. Häll blandningen över hjortronen i glasen och ställ i kylen ca 6 timmar för att stelna.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Blanda ihop mandel, smör, mjöl, socker och salt med fingrarna. Smula ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5-7 minuter, tills blandningen fått en fin färg. Rör om någon gång under tiden. Låt kallna.
  5. Fördela crumble över pannacottan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.