Det låter kanske lite konstigt med yoghurtsoppa, men smaken är svagt syrlig och med en god nötig smak av det brynta smöret. Testa, du kommer inte att ångra dig!
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök, stek i olja. Häll på 5 dl vatten och tillsätt buljongtärningarna. Koka ca 5 minuter. Vispa i yoghurten och håll det varmt, det får inte koka! Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Mixa slätt med mixerstav.
- Häll av linserna genom en sil och skölj med kallt vatten. Smält smöret i en kastrull tills det blir brunt och doftar lite nötigt. Värm linserna i lite av smöret i en kastrull. Finstrimla salladslöken.
- Fördela linser i djupa tallrikar. Häll över yoghurtsoppa. Lägg i salladslök och koriander. Ringla i brynt smör. Servera med bröd och lime att pressa över.
Publicerat den
13 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar