Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtsoppa med gröna linser, brynt smör och koriander

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Det låter kanske lite konstigt med yoghurtsoppa, men smaken är svagt syrlig och med en god nötig smak av det brynta smöret. Testa, du kommer inte att ångra dig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök, stek i olja. Häll på 5 dl vatten och tillsätt buljongtärningarna. Koka ca 5 minuter. Vispa i yoghurten och håll det varmt, det får inte koka! Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Mixa slätt med mixerstav.
  2. Häll av linserna genom en sil och skölj med kallt vatten. Smält smöret i en kastrull tills det blir brunt och doftar lite nötigt. Värm linserna i lite av smöret i en kastrull. Finstrimla salladslöken.
  3. Fördela linser i djupa tallrikar. Häll över yoghurtsoppa. Lägg i salladslök och koriander. Ringla i brynt smör. Servera med bröd och lime att pressa över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.