Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yosenabe - Japansk rätt

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det är ett recept som jag ska ta till mig av, tog en stund att översätta allt, sparar till en fin helg med japanskt i munnen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i lagom storlek. Blötlägg shiitaken i varmt vatten i 20 minuter, låt rinna av väl, spara vatten till buljong. Klipp stjälken till shiitake svamparna, lägg åt sidan. Skär salladskål i 5cm rutor. Skär vårlök i tjocka skivor. Skär tofun i tärningar, torka. Skär morötter i små skivor.
  2. Förbered stor stekpanna/kastrull och lägg i kött, fisk, krabba, musslor, räkor, kål, svamp, tofu, vårlök, morötter och shiitake.
  3. Blanda alla buljong ingredienser och häll i stekpanna. Koka på hög värme för att koka, minska värmen till medel-låg och sjuda. Servera med riven rättika och citronsaft för varje person.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.