Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zabaione freddo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Zabaione lagas traditionellt utan vispgrädde och serveras nyvispad och varm. Genom att tillsätta grädde i såsen kan den förberedas och serveras kall till färska bär eller fruktsallad. Stor risk att smaklökar hamnade i himmelsriket av denna sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under vispning tills såsen blir tjock och skummig. Låt såsen kallna.
  2. Vispa grädden och vispa ner den i såsen.
  3. Servera såsen i portionsskålar med färska bär eller frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.