Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zick-Zack bröd, med petits-choux deg

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god, gammalt recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Petits-choux deg: Koka upp vatten och smör. Tag kastrullen från värmen och vispa ner mjölet. Sätt åter på kastrullen och låt smeten koka under kraftig vispning tills den släpper pannan och fastnar som en enda klump på vispen. Rör smeten tills den svalnat. Tillsätt äggen ett i sänder. Rör mycket kraftigt mellan varje ägg. Rör smeten ytterligare ca 10 min. Den skall vara tjock och alldeles blank.
  2. Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop degen. Låt den vila på kallt ställe.
  3. Kavla ut pajdegen till 8 cm breda och drygt ½ cm tjocka remsor och lägg dem på plåt. Spritsa ut petits-chouxmassan zick-zack över remsorna så att de är helt täckta.
  4. Grädda i god ugnsvärme, 250 grader tills massan höjt sig och fått färg. ca 5 min. Låt längderna kallna, glasera dem, flaga och strö på mandeln. Skär dem i bitar ca 16 st.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.