Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zsömle / ungersk frukostbullar

 
Skriv ut

Dessa goda bullar/bröd passar till frukost med sylt och marmelad eller till lunch och middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen på lägsta hastighet i ca 13- 15 minuter. Öka hastigheten och arbeta degen riktigt elastisk och smidig i ca 7 minuter till.
  2. Lägg degen i en lätt inoljad plastlåda med lock att vila i ca 45 minuter.
  3. Dela degen till 24 bitar och rulla dem till bullar. Pensla plåten med smält ister i botten och på sidorna. Pensla även bullarna (med ister) och låt jäsa tills de är dubbelt så stora. Grädda i 200° i ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.