Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchini- och salamifyllda lövbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Som sällskap till de fyllda lövbiffarna serveras ugnsbakade skivor av tomater och zucchini. Grönsakerna blir så goda när de är varma och har fått ta smak av olivolja och rosmarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka salamin. Skiva zucchini och tomater och skär hälften av zucchiniskivorna i tärningar.
  2. Fräs tärningarna i lite olja. Röe ner den hackade salamin.
  3. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. Krydda dem med halva mängden salt och peppar och lägg på zucchinifräset. Vik ihop och fäst med tandpetare.
  4. Varva zucchini- och tomatskivor på oljad plåt. Krydda med hacka rosmarin och resterande salt och peppar. Droppa över lite olja och stek mitt i ugnen 15-20 min.
  5. Stek de fyllda biffarna i olja i stekpanna över god värme på båda sidor. Lägg dem därefter ev på plåten bredvid grönsakerna och låt dem eftersteka i ugnen några minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.