Detta är ett lätt syrligt bröd som härstammar från medelhavsländerna. Zucchini och oregano i degen förhöjer smaken ytterligare.
Instruktioner
- Riv zucchinin på ett rivjärn eller matberedarens rivskiva. Smula ner jästen i en bunke. Värm yoghurten till fingervärme, 37 grader.
- Häll lite av yoghurten över jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt resten av yoghurten, olja, salt, socker, oregano och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två bitar. Forma varje degbit till en slät limpa. Lägg limporna på en bakpappersklädd plåt. Skär med vass kniv ett par skåror i varje limpa.
- Låt limporna jäsa utan bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda limporna i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Grädda limporna ytterligare ca 30 minuter. Låt limporna svalna utan bakduk på galler.
Publicerat den
4 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar