Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchini- och yoghurtlimpor

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Detta är ett lätt syrligt bröd som härstammar från medelhavsländerna. Zucchini och oregano i degen förhöjer smaken ytterligare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv zucchinin på ett rivjärn eller matberedarens rivskiva. Smula ner jästen i en bunke. Värm yoghurten till fingervärme, 37 grader.
  2. Häll lite av yoghurten över jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt resten av yoghurten, olja, salt, socker, oregano och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant.
  4. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två bitar. Forma varje degbit till en slät limpa. Lägg limporna på en bakpappersklädd plåt. Skär med vass kniv ett par skåror i varje limpa.
  6. Låt limporna jäsa utan bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Grädda limporna i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Grädda limporna ytterligare ca 30 minuter. Låt limporna svalna utan bakduk på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.