Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinibiffar

 
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Goda grönsaksbiffar, man kan få liknande i Grekland

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrapa moroten och riv den tillsammans med zucchinin på medelgrovt rivjärn. Skala och finhacka lök och vitlök, blanda i en bunke med grönsaksrivet.
  2. Tillsätt örter, ägg, ströbröd och vetemjöl. Det är viktigt att örterna är färska det, det gör oerhörd skillnad för smaken. Smaksätt med salt, peppar och riven muskot. Riv i fetan och blanda väl.
  3. Ett tips är att låta fetaosten ligga en stund i frysen först, det blir mycket lättare att riva då. Låt gärna smeten ligga en stund innan stekning.
  4. Hetta upp ganska mycket olivolja i en stekpanna. Skölj händerna med kallt vatten och forma små biffar, stek några minuter på varje sida. Det här är en rätt som tar ganska lång tid att laga med allt hackande och rivande, men överblivna biffar sparas med fördel i frysen. De blir nästan ännu godare som upptinade!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.