- Serverar: 5-7 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Goda grönsaksbiffar, man kan få liknande i Grekland
Instruktioner
- Skrapa moroten och riv den tillsammans med zucchinin på medelgrovt rivjärn. Skala och finhacka lök och vitlök, blanda i en bunke med grönsaksrivet.
- Tillsätt örter, ägg, ströbröd och vetemjöl. Det är viktigt att örterna är färska det, det gör oerhörd skillnad för smaken. Smaksätt med salt, peppar och riven muskot. Riv i fetan och blanda väl.
- Ett tips är att låta fetaosten ligga en stund i frysen först, det blir mycket lättare att riva då. Låt gärna smeten ligga en stund innan stekning.
- Hetta upp ganska mycket olivolja i en stekpanna. Skölj händerna med kallt vatten och forma små biffar, stek några minuter på varje sida. Det här är en rätt som tar ganska lång tid att laga med allt hackande och rivande, men överblivna biffar sparas med fördel i frysen. De blir nästan ännu godare som upptinade!
Publicerat den
16 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar