De här vegetariska medelhavsbiffarna är härligt saftiga och fina i konsistensen och smaksatta med milda örtkryddor. En kall tzatziki fullbordar upplevelsen.
Instruktioner
- Gör först tzatzikin. Riv gurkan och lägg i ett durkslag. Salta lätt. Låt stå i några minuter och pressa sedan ur vätskan med en slev.
- Skala och pressa vitlöken. Blanda den i en skål med den rivna gurkan, yoghurten och citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt tills biffarna är färdiga.
- Gör därefter biffarna. Riv zucchinin grovt. Salta lätt och låt rinna av i ett durkslag cirka tio minuter. Pressa ut kvarvarande vätska med en slev.
- Skala och hacka rödlök och vitlök fint. Blanda alla ingredienserna till biffarna i en bunke. Forma åtta biffar och lägg på en skärbräda. Hetta upp olivolja och stek biffarna ett par minuter på varje sida.
- Servera med citronklyftor, tzatziki och tomater.
Publicerat den
10 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar