Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinibiffar med tzatziki

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här vegetariska medelhavsbiffarna är härligt saftiga och fina i konsistensen och smaksatta med milda örtkryddor. En kall tzatziki fullbordar upplevelsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först tzatzikin. Riv gurkan och lägg i ett durkslag. Salta lätt. Låt stå i några minuter och pressa sedan ur vätskan med en slev.
  2. Skala och pressa vitlöken. Blanda den i en skål med den rivna gurkan, yoghurten och citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt tills biffarna är färdiga.
  3. Gör därefter biffarna. Riv zucchinin grovt. Salta lätt och låt rinna av i ett durkslag cirka tio minuter. Pressa ut kvarvarande vätska med en slev.
  4. Skala och hacka rödlök och vitlök fint. Blanda alla ingredienserna till biffarna i en bunke. Forma åtta biffar och lägg på en skärbräda. Hetta upp olivolja och stek biffarna ett par minuter på varje sida.
  5. Servera med citronklyftor, tzatziki och tomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.