Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinibröd

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Luftiga zucchinifrallor med pumpafrön. Den rivna zucchinin blir härligt mjuk och seg. De passar utmärkt på buffén eller till middagssoppan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i gräddfilen. Tillsätt honung, olja och salt. Tillsätt nästan allt mjöl och arbeta ihop till en fast deg. Blanda ner havregryn och riven zucchini till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 16 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt bollarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pensla bröden med vatten och strö över pumpakärnor. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.