Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinibröd

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Detta mjuka bröd får läcker färg, naturlig sötma och blir lite extra saftigt tack vare tillsatsen av riven zucchini. Brödet innehåller ingen jäst utan bakpulver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en fettsnål bakform (1½ liter) lätt med smält matfett eller olja.
  2. Lägg den rivna zucchinin i en nätsil och låt rinna av i ca 15 minuter. Lägg ett dubbelt lager med hushållspapper över zucchinin. Tryck lätt och sug upp resten av vätskan. Lägg raspet i en stor skål. Vispa upp äggvitorna lätt och blanda ner. Tillsätt socker, mjölk och olja. Blanda väl.
  3. Mät upp och blanda mjölsorterna med bikarbonat, kanel och bakpulver. Rör ner de torra ingredienserna i zucchiniblandningen. Blanda snabbt samman. Häll smeten i den smorda formen.
  4. Grädda tills ytan är gyllenbrun och smeten inte längre fastnar på en provsticka, 35-40 minuter. Låt svalna i formen på galler i 10 minuter. Stjälp upp brödet och låt det svalna helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.