- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Om du har barn som har svårt för grönsaker, pröva att skala zucchinin innan du river den. Då syns den inte i pannkakorna och barnen märker förhoppningsvis ingenting.
Instruktioner
- Grovriv zucchini och krama ur vätskan.
Smält smör i en stekpanna.
- Vispa ihop ägg, mjölk och dinkelsikt/vetemjöl i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör till en smet.
Blanda ner 75 g smulad fetaost, den rivna zucchinin och 0,5 tsk salt i bunken.
- Hetta upp stekpannan, häll i ca 1 dl smet åt gången och stek pannkakorna i omgångar på medelhög värme i 2 minuter/sida.
- Lägg på ett övertäckt fat allteftersom de steks.
Mosa ihop 75 g fetaost med turkisk yoghurt och 1 krm svartpeppar.
- Skölj blandade bönor och låt rinna av i ett durkslag.
Halvera körsbärstomater, skär rödlök i tunna skivor och strimla salladslök.
- Blanda allt i en skål med olivolja, balsamvinäger, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
- Servera pannkakorna med fetaostkrämen och bönsalladen.
Publicerat den
14 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar