Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinipannkakor med fetaostkräm

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Om du har barn som har svårt för grönsaker, pröva att skala zucchinin innan du river den. Då syns den inte i pannkakorna och barnen märker förhoppningsvis ingenting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovriv zucchini och krama ur vätskan. Smält smör i en stekpanna.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och dinkelsikt/vetemjöl i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör till en smet. Blanda ner 75 g smulad fetaost, den rivna zucchinin och 0,5 tsk salt i bunken.
  3. Hetta upp stekpannan, häll i ca 1 dl smet åt gången och stek pannkakorna i omgångar på medelhög värme i 2 minuter/sida.
  4. Lägg på ett övertäckt fat allteftersom de steks. Mosa ihop 75 g fetaost med turkisk yoghurt och 1 krm svartpeppar.
  5. Skölj blandade bönor och låt rinna av i ett durkslag. Halvera körsbärstomater, skär rödlök i tunna skivor och strimla salladslök.
  6. Blanda allt i en skål med olivolja, balsamvinäger, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  7. Servera pannkakorna med fetaostkrämen och bönsalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.