Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchiniplättar med räkor och dill

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Zucchiniplättar med räkor och dill är fräscht och nyttigt! Fetaost, oliver och sallad är gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina räkorna och hacka dem.
  2. Skär bort ändarna på zucchinin, riv den grovt på rivjärn eller i en matberedare. Lägg zucchinin på en ren kökshandduk och strö över lite salt. Låt stå och dra ur sig vätska i cirka 30 minuter.
  3. Skiva salladslöken tunt.
  4. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Finhacka dillen.
  5. Krama ur zucchinin väl och lägg den i en rymlig bunke. Tillsätt rivet skal av en halv citron och finriven parmesanost med resten av ingredienserna och blanda ihop till en jämn smet. Det går lättast med händerna så att inte mjölet klumpar sig.
  6. Hetta upp en stekpanna, gärna av teflon eller liknande, med olivolja.
  7. Klicka ut smet med en sked, och stek plättarna i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått fin färg. Låt rinna av lite på hushållspapper.
  8. Gott att servera en grönsallad, oliver och fetaost till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.