Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostsås, pasta och lax Ädelostsås, pasta och lax
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig pastasås med god stekt lax. Oslagbart. Enkelt och helt oemotståndligt. Det blir lätt för salt med ädelost, så salta inte, peppra måste man dock göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Sätt på en platta på högsta värme, och smula ner osten i hälften av grädden i en kastrull. När osten smält, sänk värmen och tillsätt resten av matlagningsgrädden. Låt småkoka.
  3. Tillsätt en buljongtärning och smaka av med vitpeppar.
  4. Koka upp vattnet till pastan i en stor rymlig kastrull.
  5. Lägg in laxen ( ja utan fett eller kryddor, lax är tillräckligt fet och mer smak behövs inte) i en ugnssäker form. Stek i ca 20 minuter.
  6. Koka pastan under tiden. Rör ner crème fraiche i såsen och rör om.
  7. Riv isär laxen, blanda pastan och såsen försiktigt. Strö över lax, ärtor och garnera med valnötter och gräslök. Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Kickijohansson 14 november 2009

    Denna maträtt verkar vara jättegod. Jag måste prova den. Tack för receptet.

  • rsica 18 november 2009

    Låter jättegott, blir kanske middag på fredag!

  • Zinka 27 februari 2010

    Jag har testat den och det var verkligen gott. Enkelt att göra. rekommenderas.

  • Sweli 17 maj 2010

    Jag har gjort det men istället för färsk lax använde jag varmrökt lax (hade lite bråttom). Det blev kanon gott! Kommer att rekommendera detta recept!

  • proull 7 juni 2010

    Supergott och enkelt. Jag bytte ärtorna mot vattenkastanj, det blev gott.

  • ingja17 23 mars 2012

    Tänker göra denna rätt idag. Har vissa funderingar om inte tiden i ugnen för laxen är för lång vid 275 graders ugnsvärme? Hälsningar inga17

  • Lindanemon 17 maj 2012

    Kanongott! Jag stekte även en purjolök i skivor och blandade i. Laxen stekte jag i stekpanna. Nästa gång provar jag med kycklingfilé, tror att det blir minst lika gott. Tack :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.