Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äkta skaldjursmarinara

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den klassiska varianten på marinarasås, fullproppad med havets läckerheter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull eller stekgryta. Tillsätt hackad lök och pressad vitlök, fräs på svag värme 2-3 minuter. Öka till medelvärme och tillsätt vin, tomatpuré, krossade tomater och tomatsås. Låt det sjuda 5-10 minuter under omrörning, rör sedan ned örterna och låt allt sjuda på svag värme.
  2. Koka under tiden upp 1 ½ dl vatten i en annan kastrull och släpp i musslorna. Koka dem ca 3-5 minuter under lock, kontrollera att alla har öppnat sig. Släng de musslor som inte öppnat sig och ta upp och ställ de öppnade åt sidan så länge. Rör ned vattnet som är kvar i tomatsåsen.
  3. Smält smöret i en stekpanna och sautera bläckfisken, räkorna och fisken i omgångar, ca 1-2 minuter vardera under omrörning. Rör ned alltihop i tomatsåsen försiktigt och smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ned kokt pasta i såsen och servera genast

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.