Den klassiska varianten på marinarasås, fullproppad med havets läckerheter
Instruktioner
- Hetta upp olivoljan i en stor kastrull eller stekgryta. Tillsätt hackad lök och pressad vitlök, fräs på svag värme 2-3 minuter.
Öka till medelvärme och tillsätt vin, tomatpuré, krossade tomater och tomatsås. Låt det sjuda 5-10 minuter under omrörning, rör sedan ned örterna och låt allt sjuda på svag värme.
- Koka under tiden upp 1 ½ dl vatten i en annan kastrull och släpp i musslorna. Koka dem ca 3-5 minuter under lock, kontrollera att alla har öppnat sig. Släng de musslor som inte öppnat sig och ta upp och ställ de öppnade åt sidan så länge. Rör ned vattnet som är kvar i tomatsåsen.
- Smält smöret i en stekpanna och sautera bläckfisken, räkorna och fisken i omgångar, ca 1-2 minuter vardera under omrörning. Rör ned alltihop i tomatsåsen försiktigt och smaka av med salt och peppar.
- Vänd ned kokt pasta i såsen och servera genast
Publicerat den
8 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar