Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgköttsoppa

(1 kommentar)  
Älgköttsoppa Älgköttsoppa
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Lägg älgköttet i en gryta, tillsätt vatten så de täcker köttet och koka upp. Skumma av, tillsätt salt, lagerbladet, socker, buljongtärning och pepparkornen.
  2. 2. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört - knappt 1 timme, skumma då och då.
  3. 3. Tillsätt kålrot och låt koka upp, sedan morot och koka upp, sedan potatis och koka upp, sedan palsternacka och rotselleri. Koka sedan tills grönsakerna knappt är mjuka.
  4. 4. Ta upp köttet och befria det från fett, senor och ben. Skär köttet i bitar, sätt tillbaka det i grytan och rör i purjolöken.
  5. Köttsoppa blir godast om man gör den dagen innan den ska serveras, så att den får stå och "mogna i kylen". Serveras med ett gott bröd och en stark ost.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mellanbellan 8 september 2009

    Gjorde denna soppa igår och har ätit den idag. God och inte svår. Tack för den!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.