Min morbror som är en klippa på grillning gav mig detta recept. Han kallar det marinad till fläskhare (ytterfilé) men jag testade det nu på fläskfilé. Går lika bra, dock är det lite skillnad i grillningstid på de olika styckningsdetaljerna. Den uppmärksamme grillkocken har ju stenkoll på detta...
Instruktioner
- Ta en bakform eller gör marinaden i lång plastpåse (dubbel i så fall).
Lägg lagerblad, lökringar, morotsbitar och svartpepparkorn däri. Smörj in köttet med stark senap (jag har använt dijonsenap) i tunt lager, lägg köttet i formen/påsen.
Töm sedan på öl - så mkt att det täcker och tillsätt nu honungen, se till att honungen löser sig i marinaden.
- Låt ligga i marinad till dagen därpå.
Ta upp köttet och torka av. Morbror sa skölj av men det tycker jag verkar synd.
- Nu ska det grillas på indirekt värme - du har en klotgrill med lock.
Bränn på lite fin grillyta på direkt värme först, rulla över köttet på indirekt värme sedan.
Pensla med god glaze efter eget tycke och smak. Se gärna recept på detta hos mig, annars tar du vad du gillar. Varje gång du rullar över köttet så penslar du. Upprepa den proceduren runtom köttbiten några ggr. Kolla med köttermometer att du kommer upp i 67-70 grader.
Var beredd på att detta kan ta tid...
Publicerat den
12 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Grillade denna igår och la den på och i baconfläta, vackert, roligt och GOTT!