Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ölmarinerad senapsfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Min morbror som är en klippa på grillning gav mig detta recept. Han kallar det marinad till fläskhare (ytterfilé) men jag testade det nu på fläskfilé. Går lika bra, dock är det lite skillnad i grillningstid på de olika styckningsdetaljerna. Den uppmärksamme grillkocken har ju stenkoll på detta...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta en bakform eller gör marinaden i lång plastpåse (dubbel i så fall). Lägg lagerblad, lökringar, morotsbitar och svartpepparkorn däri. Smörj in köttet med stark senap (jag har använt dijonsenap) i tunt lager, lägg köttet i formen/påsen. Töm sedan på öl - så mkt att det täcker och tillsätt nu honungen, se till att honungen löser sig i marinaden.
  2. Låt ligga i marinad till dagen därpå. Ta upp köttet och torka av. Morbror sa skölj av men det tycker jag verkar synd.
  3. Nu ska det grillas på indirekt värme - du har en klotgrill med lock. Bränn på lite fin grillyta på direkt värme först, rulla över köttet på indirekt värme sedan. Pensla med god glaze efter eget tycke och smak. Se gärna recept på detta hos mig, annars tar du vad du gillar. Varje gång du rullar över köttet så penslar du. Upprepa den proceduren runtom köttbiten några ggr. Kolla med köttermometer att du kommer upp i 67-70 grader. Var beredd på att detta kan ta tid...

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • The_mama97mia 6 juni 2012

    Grillade denna igår och la den på och i baconfläta, vackert, roligt och GOTT!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.