Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Fick detta fantastiska recept på frukostbröd av min svärmor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Smältmatfett och tilsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig
  2. Skala, kärna och tärna äpplet fint. Lägg ner det i degbunken med salt sirap, grahamsmjöl och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa i 30 minuter.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Dela degen i 20 lika stora bitar och forma dom till runda bullar. Doppa dom i grahamsmjöl och lägg dom på klädda plåtar. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  4. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 12-15 minuter eller tills bullarna fått fin färg och känns torra.
  5. Låt bullarna kallna på galler under duk.
  6. Går bra att frysa in.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kvissel 13 juli 2008

    Hejsan Ulrika ! Gjorde dina Äppelbullar igår och naturligtvis bakade jag de med smör. Gudomligt goda . Gjorde 2 nya satser idag och matade frysen med. Tack för ett mycket bra recept. Anders/Kvissel

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.