- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Fick detta fantastiska recept på frukostbröd av min svärmor
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke. Smältmatfett och tilsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig
- Skala, kärna och tärna äpplet fint. Lägg ner det i degbunken med salt sirap, grahamsmjöl och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa i 30 minuter.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Dela degen i 20 lika stora bitar och forma dom till runda bullar. Doppa dom i grahamsmjöl och lägg dom på klädda plåtar. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 12-15 minuter eller tills bullarna fått fin färg och känns torra.
- Låt bullarna kallna på galler under duk.
- Går bra att frysa in.
Publicerat den
23 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hejsan Ulrika ! Gjorde dina Äppelbullar igår och naturligtvis bakade jag de med smör. Gudomligt goda . Gjorde 2 nya satser idag och matade frysen med. Tack för ett mycket bra recept. Anders/Kvissel