Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelgröt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Enkel och snabb gröt i äppeltider - eller alltid förresten! Det här receptet passar min veteallergiska dotter!! Det är en perfekt snabbkvällsmat när man inte orkar laga något "riktigt".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du inte har färdigt mos måste du göra ett snabbt äppelmos av dina äpplen. Gör ett snabbt och enkelt mos genom att skala äpplena och dela dem i bitar. Koka dem mjuka med lite vatten under lock. Rör om då och då. Låt gärna moset vara lite ofärdigt när du tar det av plattan. Det är bara godare i gröten om det finns lite fastare äppelbitar i. Om du redan har färdigt mos kan det med fördel vara nyupptaget ur frysen - gröten vinner nämligen på att serveras ganska sval. Jag brukar frysa in grovt äppelmos just för detta ändamål. Koka upp vattnet och rör i grötriset och saltet. Låt koka i ca 3 minuter. Rör i moset - fruset eller ej. Låt svalna lite om det är varmt.
  2. Servera med kanel, socker och mjölk(eller utan socker om du som jag ibland vill dra ner på det söta. Eller om du använder sötat mos).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.