Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med björnbär

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Läcker mazarinkaka med äpplen och björnbär som passar perfekt på kaffekalaset eller till efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula smöret i mjölet till mördegen, tillsätt florsocker och blanda i ägget i degen. Låt stå kallt i 1 timme.
  2. Rör ihop mandelmassa och rörsocker. Tillsätt smöret under omrörning. Tillsätt äggen, ett i taget och häll till sist i vetemjölet under omrörning.
  3. Kavla ut mördegen och lägg den i en form ca 25 cm i diameter, så att den täcker botten och kanter. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Fördela mazarinfyllningen över mördegen. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Fördela björnbär och äppelbitar i fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna.
  5. Garnera kakan med några björnbär. Strö över ett tunt lager av florsocker. Servera kakan med crème fraiche eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.