Läcker mazarinkaka med äpplen och björnbär som passar perfekt på kaffekalaset eller till efterrätt.
Instruktioner
- Smula smöret i mjölet till mördegen, tillsätt florsocker och blanda i ägget i degen. Låt stå kallt i 1 timme.
- Rör ihop mandelmassa och rörsocker. Tillsätt smöret under omrörning. Tillsätt äggen, ett i taget och häll till sist i vetemjölet under omrörning.
- Kavla ut mördegen och lägg den i en form ca 25 cm i diameter, så att den täcker botten och kanter.
Sätt ugnen på 200 grader.
- Fördela mazarinfyllningen över mördegen. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Fördela björnbär och äppelbitar i fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter.
Låt den svalna.
- Garnera kakan med några björnbär. Strö över ett tunt lager av florsocker. Servera kakan med crème fraiche eller vispad grädde.
Publicerat den
29 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar