Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelsallad med pepparrot

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Försöker efterlikna en sallad jag åt på en restaurang. Väldigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj äpplena, kärna ur och skär dem i tunna klyftor. Mina skär jag ca 2-3 mm tjocka.
  2. Skölj ur purjolöken och skiva den tunt.
  3. Blanda gräddfilen och pepparoten slät. Man tar så mycket pepparrot som man vill ha. Ev saltar och pepprar man men jag gjorde inte det. Jag använde pepparrot från burk. Man får antagligen ta annan mängd om man väljer att riva färsk eller ta pepparrotsvisp.
  4. Blanda sedan äppelklyftorna och purjolöken med gräddfilsblandningen.
  5. Gott till annan vegetarisk kost eller som en sallad till fläskkött eller så gör man som jag och äter den till allt. Mums.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 23 november 2013

    Fräscht och gott. Åt den till en skiva rostbiff. Men salladen blir nog ännu bättre till julskinkan. Det är ju snart dags för den. Jag tog ett stort Jonagoldäpple och använde ganska mycket färskriven pepparrot.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.