Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeltårta med maräng

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Gudagott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper över botten på en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Smöra formen.
  3. Mixa mandelmassa, ägg, smör och mjöl till en slät smet i matberedaren med kniven monterad. Häll smeten i formen och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter.
  4. Skala och skär äpplena i bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker, kanel, sultanrussin och mörk rom. Låt sjuda på svag värme tills äpplena är mjuka.
  5. Lägg äppelfyllningen ovanpå mandelmassebotten. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa tills marängsmeten blir seg och blank. Klicka eller spritsa toppar över hela ytan. Grädda ca 12 minuter i mitten av ugnen. Passa så att inte ytan blir för mörk.
  6. Lossa tårtan försiktigt från formen och lägg upp på tårtfat.
  7. Servera äppeltårtan med t ex vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.