- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Mycket god rätt som tar en liten stund att göra. Men som är perfekt att bjuda goda vänner på.
Instruktioner
- Potatiskaka: Skala potatis och skiva den tunt. Blanda hackad persilja, hackad vitlöksklyfta, timjan, salt, peppar och riven ost. Smörj en rund form, 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Varva potatis och ostblandningen i formen. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll över potatisen. Grädda på 200° i ca 1 timme och 30 minuter. Känn efter att potatisen är mjuk.
- Kött: Bryn kalkonfiléerna runt om i en stekpanna med smör. Blanda örter, citronskal, salt och peppar och strö över filéerna. Linda baconskivor runt filéerna och baka dem i ugn i ca 30 minuter till innertemperaturen är 72°. Spara skyn till såsen. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas upp. Garnera med apelsinsås, potatiskaka och en sallad till.
- Apelsinsås: Koka upp sky från köttet och vatten så att det blir sammanlagt 3 dl, 2 dl grädde och hönsbuljongtärning och låt koka ihop i 3 minuter. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaft från 1 apelsin, grov senap och maizena. Smaka av med ett par droppar kinesisk soja, torkad timjan, salt och peppar.
Publicerat den
5 februari 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Grymt gott.