Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtbakad kalkonfilé med potatiskaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Mycket god rätt som tar en liten stund att göra. Men som är perfekt att bjuda goda vänner på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatiskaka: Skala potatis och skiva den tunt. Blanda hackad persilja, hackad vitlöksklyfta, timjan, salt, peppar och riven ost. Smörj en rund form, 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Varva potatis och ostblandningen i formen. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll över potatisen. Grädda på 200° i ca 1 timme och 30 minuter. Känn efter att potatisen är mjuk.
  2. Kött: Bryn kalkonfiléerna runt om i en stekpanna med smör. Blanda örter, citronskal, salt och peppar och strö över filéerna. Linda baconskivor runt filéerna och baka dem i ugn i ca 30 minuter till innertemperaturen är 72°. Spara skyn till såsen. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas upp. Garnera med apelsinsås, potatiskaka och en sallad till.
  3. Apelsinsås: Koka upp sky från köttet och vatten så att det blir sammanlagt 3 dl, 2 dl grädde och hönsbuljongtärning och låt koka ihop i 3 minuter. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaft från 1 apelsin, grov senap och maizena. Smaka av med ett par droppar kinesisk soja, torkad timjan, salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anluk 17 november 2014

    Grymt gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.