Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtbakade torskpaket

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta fiskrecept är lite lyxigare än andra torskrecept. Foliepaketen är även utmärkta att lägga på utegrillen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisarna och skär dem i skivor. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i potatisskivorna och låt dem koka 5 minuter. Häll upp potatisen i ett durkslag och låt den rinna av väl.
  2. Skär torskfiléerna i 3 cm stora kuber. Ansa paprikan och skär den i bitar. Skölj och ansa purjolöken och skär den i ringar. Skala löken och skär den i 8 klyftor. Kärna ur och hacka tomaterna. Grovhacka basilikablad, gräslök och kapris.
  3. Riv ut 4 stora ark aluminiumfolie. Smörj foliebitarna med matfett. Fördela potatisskivorna på de 4 arken. Fördela torsken och lägg den ovanpå potatisen. Lägg paprika, purjolök och rödlök i varje paket. Strö över ört- och kaprisblandningen.
  4. Salta och peppra alla paketen och häll över det vita vinet. Klicka ut resten av matfettet i foliepaketen. Tillslut foliepaketen väl och ställ in dem i ugnen i 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.