Detta fiskrecept är lite lyxigare än andra torskrecept. Foliepaketen är även utmärkta att lägga på utegrillen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisarna och skär dem i skivor. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i potatisskivorna och låt dem koka 5 minuter. Häll upp potatisen i ett durkslag och låt den rinna av väl.
- Skär torskfiléerna i 3 cm stora kuber. Ansa paprikan och skär den i bitar. Skölj och ansa purjolöken och skär den i ringar. Skala löken och skär den i 8 klyftor. Kärna ur och hacka tomaterna. Grovhacka basilikablad, gräslök och kapris.
- Riv ut 4 stora ark aluminiumfolie. Smörj foliebitarna med matfett. Fördela potatisskivorna på de 4 arken. Fördela torsken och lägg den ovanpå potatisen. Lägg paprika, purjolök och rödlök i varje paket. Strö över ört- och kaprisblandningen.
- Salta och peppra alla paketen och häll över det vita vinet. Klicka ut resten av matfettet i foliepaketen. Tillslut foliepaketen väl och ställ in dem i ugnen i 20 minuter.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar